Om denne service

 

Anvendt software, etc.:

For at sikre konsistens og præcision overalt i teksten bruger jeg oversættelsesprogrammet SDL Trados Studio 2019. Dette program gemmer alle udførte oversættelser i en memory. Dette giver også mulighed for at reducere prisen, når din tekst indeholder gentagne segmenter, eller dele af teksten matcher dine tidligere tekster, der er gemt i oversættelsesmemorien. Eksempler på understøttede formater for oversættelse i SDL Trados Studio er Word, Excel, PowerPoint og  PDF-filer.

Desuden bruger jeg den nyeste version af Microsoft Office 365 (inklusive Word, Excel og PowerPoint) samt professionelle medicinske, tekniske, juridiske og økonomiske ordbøger.

Dansk er mit modersmål, og jeg er en momsregistreret oversætter med specialisering i engelske og danske tekniske, medicinske, juridiske og økonomiske tekster samt mindre russiske juridiske, politiske, økonomiske og kulturelle tekster. Jeg startede som freelance-oversætter i september 2005.

Målet med denne service er at levere oversættelser, der gengiver meningen korrekt ned til kommaniveau, samtidig med at den oversatte tekst flyder perfekt sprogligt, har optimal gennemslagskraft og en stil, der matcher tekstens målgruppe.

Jeg har god erfaring med mange funktioner i Word, f.eks. manuel udarbejdelse af komplekse tabeller over tal og andre data, oprettelse af indholdsfortegnelser samt arbejde i tilstanden "Registrer ændringer" ved brug af vigtige Word-funktioner.

Jeg oversætter fortrinsvis: engelsk < > dansk, russisk > dansk, russisk > engelsk.

Uddannelse:
- Bachelorgrad i international erhvervskommunikation fra Handelshøjskolen i København. Hovedfag: engelsk erhvervssprog. Bifag: russisk erhvervssprog.
- Studentereksamen. (Matematisk-fysisk linje).

Under bachelorstudiet er jeg blevet undervist og eksamineret i oversættelser af:
- Tekniske, juridiske og økonomiske tekster engelsk-dansk, dansk-engelsk.
- Økonomiske og juridiske tekster russisk-dansk, dansk-russisk.

I løbet af dette studium er jeg også blevet undervist og eksamineret i international økonomi; interkulturel erhvervskommunikation; sociale og politiske forhold i Rusland; internet og databaser; undertekster; udarbejdelse af tekster; sproglig revision; formulering af forretningsbreve på engelsk; resumé af tekster; mundtlig og skriftlig kommunikation; dansk, engelsk og russisk grammatik; britisk udtale. 

_______________________________________________________________
_______________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Copyright 2021